De gemeente Noordoostpolder trekt bijna € 680.000 uit voor de stichting Paspartoe en iets meer dan € 1,1 miljoen voor de bibliotheek in 2008. Wat krijgen de inwoners van Noordoostpolder hiervoor? Zij krijgen een leefbaarder Noordoostpolder met aandacht voor kwetsbare jongeren, vrijwilligers en een bibliotheek die met de tijd meegaat.
In juni zijn de bibliotheken van Noordoostpolder, Dronten, Lelystad en Urk gefuseerd tot de FlevoMeer Bibliotheek. De gemeente Zeewolde sluit begin 2008 aan. De fusie heeft natuurlijk tijd en energie gekost, maar levert ook nieuwe ideeën op, zoals bijvoorbeeld het project Mediawijs. Het is voor sommige mensen best lastig om de weg te vinden binnen al die nieuwe informatiestromen via internet en andere media. Binnen het project Mediawijs worden medewerkers van de bibliotheek geschoold tot mediacoaches. Zij gaan zich vooral richten op de mensen die algemene informatie nodig hebben, de laaggeletterden en op buurten en wijken.
Paspartoe
Ook in 2008 levert de stichting Paspartoe een grote bijdrage aan de leefbaarheid van Noordoostpolder. Zij houden zich bezig met hangjongeren, het jeugdloket en natuurlijk ook met volwassenen als het gaat om vrijwilligerswerk. De vrijwilligerscentrale waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar komt, wordt door Paspartoe georganiseerd. Ook de organisatie van de Beursvloer hoort daarbij, waar daadwerkelijk vragers en aanbieders op het gebied van vrijwilligerswerk elkaar treffen op de ‘beursvloer’. Ze bemensen het migrantenspreekuur en ze hebben straathoekwerkers in dienst om in contact te komen met jongeren om zo te weten te komen wat er onder hen leeft.
Paspartoe krijgt extra geld voor het project Opstapje. Dit is een project om kinderen uit achterstandsituaties te halen. In 2008 wordt een start gemaakt met een nieuwe werkwijze. Er wordt aansluiting gezocht met consultatiebureaus en peuterspeelzalen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten