Het integraal en gebiedsgericht werken begint steeds concreter vorm te krijgen. In vier buurten en dorpen is een bijeenkomst gehouden, waar met vertegenwoordigers is gesproken over vier thema’s: mensen, wonen, voorzieningen en burgerpeiling. Uit de vier pilotgebieden komen concrete zaken die mensen veranderd willen zien. Politie, Mercatus, Paspartoe en gemeente maken vervolgens een actieplan.
Tot nu toe werd veel geregeld om het integraal en gebiedsgericht werken, de nieuwe werkwijze die de gemeente per 1 januari heeft ingezet, kans van slagen te geven. Want hoe zorg je dat het niet blijft bij goede voornemens, maar echt concreet doen wordt?
Inmiddels is er voor ieder dorp en iedere wijk een team, dat bestaat uit mensen van Mercatus, politie, Paspartoe en gemeente. Vanuit de gemeente zijn drie zogenaamde gebiedsregisseurs verantwoordelijk voor de contacten. Ook de wethouders zijn sinds dinsdag toegevoegd aan de dorpen of wijken.
De verdeling ziet er als volgt uit:
Wijk/dorp Wethouder Gebiedsregisseur
Emmeloord Centrum/Oost Zeilstra Frans Kloosterman
De Erven, Emmelhage, Waterwijk Schutte Johan Verheyen
Espelervaart Van Meijel Johan Verheyen
Revelsant Van der Est Johan Verheyen
De Zuidert Voorberg Frans Kloosterman
Bant Voorberg Frans Kloosterman
Creil Van der Est Johan Verheyen
Ens Zeilstra Ingrid Vriend
Espel Van der Est Johan Verheyen
Kraggenburg Van Meijel Ingrid Vriend
Luttelgeest Schutte Frans Kloosterman
Marknesse Schutte Ingrid Vriend
Nagele Van Meijel Ingrid Vriend
Rutten Voorberg Ingrid Vriend
Tollebeek Zeilstra Ingrid Vriend
De dorp- en wijkwethouders worden het bestuurlijk boegbeeld voor inwoners. Zij laten regelmatig hun gezicht zien op bijvoorbeeld bewonersavonden.
Aan de slag
Binnenkort wordt bovendien een samenwerkingovereenkomst getekend tussen de partijen. Met de resultaten van de pilots in De Zuidert, Emmeloord Centrum Oost, Marknesse en Nagele in de hand kan nu de daad bij het woord gevoegd worden.
De partners kijken bij de vragen van bewoners naar zaken die al op korte termijn kunnen worden opgelost en zaken die een wat langere adem vragen. Zij bieden de voorwaarden waarmee een dorp of wijk weer verder aan de slag kan. Zo krijgt de wijk De Zuidert binnenkort meer prullenbakken en wordt gesnoeid op plekken die buurtbewoners als hinderlijk ervaren. Dit zijn acties die snel uit te voeren zijn. De buurt vraagt ook om een jongerenontmoetingsplek (JOP). De gemeente wil hieraan meewerken als de buurt zelf komt met een geschikte plek. Op deze praktische manier moet de leefbaarheid in alle dorpen en wijken verhoogd worden door de inzet van integraal en gebiedsgericht werken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Beste Aljoum,
Mijn naam is verkeert gespeld, ipv Johan Verheyen moet het John Verheyen zijn.
Mvg. John Verheyen
Met deze toevoeging hoop ik dat de verkeerde naam is veranderd in de juiste.
Een reactie posten